Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Conserve pentru iarna: Zacusca ( 49 retete )

Suc de legume ceva mai consistent (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2372)
Se pune totul in blender,sau se da prin masina de tocat, de obicei ,sa iasa mai consistent ,se pune cam 3 gogosari,1 morcov si o rosie ,cam asta este procentul. se formeaza o pasta destul de groasa, se sareaza dupa gust si se pune la fiert. se da in cateva clocote,pana scade putin, se lasa sa se raceasca ,se adauga conservantul, si se pune in sticle sau borcane. se poate adauga in compozitie si radacini de telina.dupa preferinte.
ZACUSCA CU MASLINE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2440)
Taiati julien 1,5 kg ceapa, caliti-o in 400ml ulei. Cand aceasta devine usor sticloasa, adaugati 2 kg ardei gras si 2 kg gogosari, pe care in prealabil i-ati copt, i-ati curatat si i-ati rupt fasii mici. Lasati totul sa clocoteasca bien, adaugand si 2l de suc de rosii mai legat. Potriviti dupa gust de piper si sare si adaugati 250g masline si lasati zacusca sa fiarba incet in cuptor. Cand uleiul se ridica deasupra si legumele sunt bine fierte(incat se topesc) opriti focul. Puneti zacusca in borcane mici, fierbinti pe care le lasati in cuptorul cald 30 min. Legati cu celofan si puneti zacusca la loc racoros
ZACUSCA DE CIUPERCI (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4061)
Caliti ceapa tocata si ciupercile taiate in ulei, potriviti de sare piper si adaugati foile de dafin. Cand ciupercile s-au inmuiat adaugati gogosarii copti, curatati de seminte si cotoare. Adaugati rosiile decojite si lasati zacusca sa fiarba la foc mic. Cand sacade, mai adaugati sare daca mai e nevoie si puneti-o in borcane mici, calde. Le legati cu celofan si le lasati in cuptor pana a doua zi.
ZACUSCA de TELINA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4746)
Ceapa se da prin masina de tocat , se pune in 3/4l ulei sa se caleasca incet. Ardeii si gogosarii se coc, se curata apoi se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat. Telina se fierbe, se toaca marunt sau se da prin masina, dupa care se adauga peste ceapa impreuna cu ardeii si gogosarii si restul de ulei.
Se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic 2 ore. Spre sfarsit adaugati condimentele, mai lasati sa dea cateva clocote apoi adaugati mierea si mustarul. Turnati zacusca fierbinte in borcane incalzite, legati cu celofan si fierbeti 30 min. sau lasati-le in cuptorul incins(fara foc) pana a doua zi.
ZACUSCA CU MASLINE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2825)
3kg ceapă tăiată felii subțiri +
3kg morcov tăiat rondele subțiri se călesc în 1 1/4 l ulei.5kg gogoșari și 5kg ardei gras se curăță și se taie feliuțe subțiri, după care se pun peste ceapă și morcov la călit. Se adaugă 800 g bulion de cea mai bună calitate și 1,5 l suc de roșii.Se lasă la fiert amestecându-se mereu.După 4-5 ore de fiert, se adaugă 1-1,5 kg măsline cu tot cu sâmbure.Se pune sare, delikat, piper boabe, foi de dafin. Se mai lasă 30-40 min. și se stinge focul.
PRECIZARE: se fierbe NUMAI la foc foarte mic, pe tablă, într-o oală cu fundul gros.

Zacusca pentru "iarna" (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 31441)
Vinetele,gogosarii,ardeii se coc pe tabla, se curata.
Vinetele se lasa sa se scurga 4 ore aproximativ, de sucul resectiv(ustura putin la imba), apoi se toaca (cutit fara tais din plastic).
Se caleste ceapa taiata felii pana se "aureste", se adauga vinetele, ardeii si gogosarii facuti fasii, sucul de rosii, sarea si piperul.
Se da la foc mic 45min, se lasa sa se raceasca apoi se pun la borcane si se capseaza.
Borcanele capsate se "sterilizeza", se pun intr-o ola cu apa pe fundul careia s-au asezat niste carpe, se asaza borcanele cu capacul in sus. Se fierb la foc mic 30 min, se scot cand apa este inca fierbinte, se aseaza cu capacul in jos(fara sa se apese pe ele-sunt putin bombate), se acopera cu un prosop si se lasa sa se racesca.
Dupa racire capacele vor devenii concave(acestea sunt sigure de pastrat cel mult doi ani-daca apuca!), celelalte, le puteti consuma primele.
Zacusa supeeer simpla si gustoasa!!! (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 17404)
Absolut toate legumele se pot toca cu blender-ul.
Vinetele se coc apoi se toaca in blender, gogosarii cruzi se toaca in blender, ceapa cruda se toaca in blender, rosiile crude cu pielita cu tot se toaca in blender, cipercile se pun dupa preferinta mai maruntite sau nu.
Ceapa se caleste in ulei pana capata o culoare aurie, se pun gogosarii si rosiile tocate, ardei iute dupa gust, sare piper si foi de dafin. Daca ciupercile sunt deja fierte se pun cand zacusa este aproape gata, daca nu se pun si ele cu toate legumele.
Se pune zacusca in cuptor sa fiarba la foc potrivit pana este gata. Ies cam 5 kg de zacusca!

Zacusca dietetica (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 12213)
Se taie ceapa marunt si se rad morcovii pe razatoarea mica. Se pun în ulei si se adauga 1/2 l apa. Se fierb pana se înmoaie ceapa si daca mai e nevoie se adauga apa.
Vinetele, ardeii si gogosarii se coc si se curata, dupa care se scurg foarte bine (se lasa în strecuratoare de pe o zi pe alta). Vinetele se toc ca pentru salata, iar gogosarii si ardeii se taie în cubulete mici (cubulete cu latura de aprox. 5 mm).
Se amesteca cele de mai sus si se fierb un pic, se sareaza si se condimenteaza dupa care se adauga sucul de rosii obtinut din cele 5 kg de rosii si se mai fierb un timp. Daca zacusca are prea multa zeama se mai baga la cuptor pentru 20 min. sau o jumatate de ora.

Eu fac portii de cite 1/5 din cantitatile de mai sus. De obicei coc ardeii, vinetele si gogosarii pe rind (cite o portie de 2kg) si le bag la congelator, iar cind vreau zacusca, scot cite o punga de ardei, una de vinete si una de gogosari si fac o portie, ca restul gasesc oricind. Sucul de rosii in acest caz il cam pun dupa ochi.
zacusca cu vinete ,ardei ,gogosari (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 9191)
Se coc vinetele si ardeii , ceapa se caleste in putin ulei(mai mult se inmoaie nu se rumeneste ca nu e buna pentru stomac),morcovul se da prin robot si gogosarii la fel cruzi.Se amesteca totul si se fierbe cam 2 ore,dupa ce bineinteles in oala de tuci sau ciaunul pt fiert sa pus restul de ulei.In ultima ora de fiert se pune bulionul delikatul si orezul. Se mesteca foarte des sa nu se prinda,si cand uleiul este deasupra si capata o tenta maronie e gata.
In borcane se pune de firbinte ,apoi in paturi la cald vreo 2 zile.Trebuie sa fie capacele foarte bune sa prinda bine ca sa nu intre aer in timp ce stau in camara.La aceste cantitati ar trebui sa avem 22 borcane de 400 di 5 de 800 gr.ESTE DELICIOASA!
Pagina Precedenta  
Pagina 5 din 5

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput